Blog

Hoe hang je een insectenhotel op?

Je ziet ze steeds vaker en steeds meer, insectenhotels. Een insectenhotel wordt ook wel een insectenhuis of insectenhuisje genoemd. Maar hoe en waar hang je een insectenhotel op?

Waarom zou je een insectenhotel kopen?

Deze vraag wordt gesteld door veel mensen en is ook een hele goede vraag. Veel mensen houden namelijk niet van insecten. Dus waarom zouden ze dan zo’n hotel willen? Hier onder staan een aantal redenen.

  • Een insectenhotel houden alleen de ‘nuttige’ insecten die ongedierte zoals bladluis, huisvliegen en rupsen bestrijden.
  • Insectenhotels zijn erg leerzaam voor kinderen. Zo leren zij door hier naar te kijken, hoe de insecten zich gedragen.
  • Een insectenhotel is zo gemaakt dat er allemaal verschillende insecten in kunnen. Van solitaire bijen tot oorwormen.

Waar moet je aan denken bij het ophangen van een insectenhotel?

Nu dus de vraag. Hoe hang je een insectenhotel op? Er zijn een aantal eisen waar jouw plek, waar je het hotel wilt hangen, aan moet voldoen. Zo moet je rekening houden met de warmte, hoogte en regen.

Afbeeldingsresultaat voor www.insectenhotel

Als eerste is het belangrijk dat je een plek vind waar de zon enige uren op het hotel schijnt. Insecten houden van warmte, daarom is dit dus belangrijk.

Plaats het hotel minimaal een meter van de grond af. Zorg dat u in één keer de juiste plek heeft gevonden en verplaats hem daarna niet meer. Het verplaatsen kan de insecten dusdanig verstoren dat ze het niet overleven.

Insecten houden niet van wind en regen, plaats daarom het hotel altijd op een luwe plek. Zo hebben ze geen last van regen en wind, en kunnen ze lekker comfortabel in het hotel zitten.

Erg belangrijk is ook dat het hotel in een voedselrijke omgeving staat, met inheemse bloemen die vanaf het vroege voorjaar en tot de nazomer bloeien. Zo kunnen de insecten lekker lang in het hotel zitten en genieten van de zomer!

Leave a Comment!

Contact

Bericht ons!

Heb je vragen over onze website, bestelling, of over iets anders? Twijfel niet en stuur gerust een mail. Wij van Insectenhotel.nl staan voor u klaar!