Blog

Welke insecten kunnen er in een insectenhotel?

Er zijn veel verschillende plekken waar een insect in kan gaan zitten. Maar welke insecten kunnen er nou in een insectenhotel en waar gaan ze zitten?Insecten houden van een warme en beschutte plek, in een oud stuk hout is dus een hele goede plek. Ook zijn gevels en hagen een fijne plek voor een insectenmuur. 

Afbeeldingsresultaat voor insectenhotels

Hierboven zijn een aantal materialen die u kunt gebruiken voor in een insectenhotel.

Insecten die in een insectenhotel gaan zijn: 

  • Solitaire bijen 
  • Wespen
  • Hommels
  • Vlinders
  • Parasitaire insecten 
  • Verdere andere insecten

Solitaire bijen, wespen en hommels 

Een solitair insect is een insect die alles alleen doet. Hij kan een nest maken, voedsel verzamelen en eieren leggen. Bekende solitaire insecten zijn bijvoorbeeld: bijen, wespen en hommels. 

Maar ook deze insecten hebben een plek nodig om te overleven. U kunt ze dus een handje helpen door een hotel neer te zetten. Het handigste is om deze van oud hout en natuurlijke materialen te maken. Zo voelen de insecten zich snel op hun gemak in hun eigen insectenhotel. 

Vlinders 

Afbeeldingsresultaat voor vlinder

Vlinders zijn prachtige insecten. Ze beginnen als kleine rups en ontpoppen zich tot prachtige vlinders. Vlinders willen graag een warme plek hebben in de winter, daarom kiezen zij graag een insectenhotel om te overwinteren. 

Daarnaast is een insectenhotel ook nog eens heel veilig voor vlinders. Ze zitten goed beschermt tegen roofdieren die de vlinders als prooi hebben. Erg fijn dus voor ze. 

Parasitaire insecten 

Naast alle andere insecten zullen er ook parasitaire insecten in het insectenhotel willen wonen. Parasitaire insecten leggen hun eieren op andere eieren van ander soorten insecten. Helaas voor de andere insecten worden deze larven gebruikt als voedsel voor de andere larven.  

Andere insecten 

Er zijn natuurlijk nog een hele hoop andere insecten die op het insecten huis af zullen komen. Het is bijna onmogelijk om deze allemaal op te noemen.  

Zo zijn er bijvoorbeeld ook lieveheersbeestjes die op het insectenhuisje af komen. Lieveheersbeestjes eten bladluis. Dit is dus alleen maar gunstig voor het insectenhotel, omdat bladluis schadelijk is voor het insectenhotel.  

Leave a Comment!

Contact

Bericht ons!

Heb je vragen over onze website, bestelling, of over iets anders? Twijfel niet en stuur gerust een mail. Wij van Insectenhotel.nl staan voor u klaar!